Doctor Mihai Creteanu Jr.

Ce este radiologia intervențională?

RADIOLOGIA INTERVENȚIONALĂ este o ramură medicală cu specific chirurgical, derivată din radiologie, în cadrul căreia se aplică principiile medicinei minim-invazive (opuse medicinei tradiționale, clasice).

Programeaza-te Exploreaza

Această ramură modernă îmbină competențele în imagistică și în proceduri ghidate imagistic (angiografie, tomografie computerizată sau ultrasonografie) pentru a evalua, diagnostica și trata o serie de afecțiuni acute sau cronice.

Aplicarea procedurilor intervenționale are o serie de avantaje. Pacientul poate chiar să urmărească pe monitor evoluția procedurii (dacă dorește bineînțeles) și poate discuta cu medicul pe parcursul tratamentului intervențional.

Radiologia intervențională intervine esențial în diagnosticarea și TRATAMENTUL MINIM-INVAZIV în cazul afecțiunilor vasculare și non-vasculare în alte ramuri medicale precum: ginecologie, urologie, neurologie, oncologie, nefrologie. Procedurile se realizează în sala de angiografie sterilă.

Un mic ghid vizual al părților corpului și sistemelor care se pot trata prin radiologie intervențională.

Radiologia intervențională oferă soluții terapeutice multiple.

Avantajele sunt multiple și în favoarea pacientului:

  • Cicatrici mai mici și mai puține (nu se mai efectuează incizia clasică, de câteva zeci de cm)
  • Se folosește anestezia locală.
  • Se evită riscurile unor operații chirurgicale clasice.
  • Perioada de internare este scurtă.
  • Recuperarea este rapidă.
  • Reinstalarea socio-profesională și reluarea activităților cotidiene sunt aproape imediate.
  • Riscurile procedurilor intervenționale sunt minime.
  • Intervenția care se realizează până la afecțiunea diagnostic este efectuată prin puncția precisă și sigură a unui vas sau a unui organ, sub ghidaj radioscopic.

Radiologii intervenționali pot ajunge la rădăcina problemei medicale prin vasele de sânge sau direct prin piele, efectuând astfel un tratament precis, fără necesitatea bisturiului și a recuperării anevoioase. În fiecare an apar noi descoperiri, noi locații ale rădăcinii bolilor și noi modalități de tratare a problemelor de sănătate.

Vă recomandăm să vă informați temeinic, astfel încât să puteți afla toate opțiunile de tratament pentru afecțiunea dumneavoastră. Pe măsură ce cererile de chirurgie minim invazivă sunt din ce în ce mai prezente, insistați să solicitați și a doua opinie, să faceți cercetări, să întrebați medicul despre toate posibilitățile de tratament existente și de modalitatea în care radiologia intervențională poate trata afecțiunea.

Programează-te la o consultație!

Completează cu ușurință formularul de contact, lasă-ne detaliile corecte și complete, apoi urmează să revenim cu o confirmare pentru programarea consultației.