Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
HOMME STYLEEMBOLIZARE VARICOCEL

Ce este varicocelul? Varicocelul reprezinta dilatarea anormala a venelor testiculare, cu alte cuvinte varice ale testiculelor. Apare la barbatii care stau mult în picioare, în majoritatea cazurilor la nivelul testiculului stâng. Testiculele se formeaza lânga rinichi, de unde coboara în scrot pâna la nastere, dar vasele testiculare ramân legate de abdomen pentru tot restul vietii. Vena testiculului stâng se varsa în vena renala stânga, perpendicular pe ea, si nu oblic în vena cava, ca pe partea dreapta. Venele testiculare nu au valve care sa împiedice refluxul gravitational al sângelui, ca atare, în pozitie verticala, pe stânga apare un reflux sangvin din circulatia renala.

Cum se manifesta varicocelul? Initial printr-o senzatie de tensiune în testiculul stâng, aparuta la mers sau dupa ortostatism prelungit (stat în picioare). Cu timpul jena este perceputa chiar în pozitie orizontala, extinzându-se pe traiectul funiculului spermatic („cordonul” care leaga testiculul de abdomen). Testiculul pare la început mai mare, cu dilatatii venoase neregulate palpabile prin peretele scrotal. Treptat, varicozitatile ajung sa se extinda si la scrot, în timp ce testiculul propriu-zis se poate atrofia.

Ce este embolizarea varicocelului? Embolizarea varicocelului este o procedura care se efectueaza in ambulator, fara anestezie generala, folosind doar o usoara sedare. In acest tip de tratament al varicocelului se introduce intr-o vena (vena femurala) un mic tub, printr-o incizie mica la nivelul pielii (de dimensiunea unui varf de creion). Pielea este anesteziata si aceasta procedura nu este dureroasa. Apoi, un cateter subtire (ca un tub) este ghidat sub raze X, fara durere, pana in abdomen si apoi in vena varicocelului. Se injecteaza o substanta de contrast pentru a crea o harta a venei (venograma) si se introduc prin cateter in vena spirale mici de metal sau alte substant¸e emboligene pentru a bloca fluxul de sange la vena. Se indeparteaza apoi tubul si nu este nevoie de copci. Pacientii raman sub observatie timp de cateva ore si apoi pleaca acasa in aceeasi zi. Recuperarea dupa embolizarea varicocelului dureaza de obicei mai putin de 24 de ore, iar pacientii se pot intoarce la lucru a doua zi.

Avantajele embolizarii varicocelului: Majoritatea barbatilor sufera o interventie chirurgicala pentru tratamentul varicocelului. Acest lucru se datoreaza faptului ca, de obicei, sunt trimisi pentru evaluare la chirurgi si multi dintre acestia nu stiu despre embolizarea varicocelului.

Avantajele oferite de aceasta alternativa de tratament si anume embolizarea varicocelului din domeniul radiologiei interventionale includ:
- Este la fel de eficienta ca si interventia chirurgicala in ceea ce priveste ameliorarea durerii, analiza lichidului seminal si posibilitatea unei sarcini.
- Nu necesita nicio incizie chirurgicala in zona scrotului.
- Varicocelul bilateral (in ambele parti) poate fi tratat in acelasi timp, printr-o singura punctie venoasa (interventia chirurgicala necesita doua incizii deschise separate)
- Pentru embolizare nu este necesara anestezie generala (majoritatea interventiilor chirurgicale au loc sub anestezie generala).
- Rata de complicati este mai mica fata de interventia chirurgicala. Nu a fost raportata infectie dupa embolizare.
- Timpul de recuperare este mai scurt. Pacientii embolizati nu necesita internare. Chiar si pacientii care desfasoara activitati solicitante din punct de vedere fizic pot reveni la munca in prima sau a doua zi dupa embolizare, spre deosebire de pacientii tratati chirurgical.

Untitled Document
VASCULAR INTERVENTIONAL

Cui se adreseaza angiografia arterelor mezenterice? Ischemia cronica este o afectiune rara, care in peste 95% din cazuri este cauzata...
citeste mai mult>>
 
NEURO INTERVENTIONAL

Ce este anevrismul cerebral? Anevrismul cerebral este o dilatatie a unei artere cerebrale. Acesta poate sa ramâna nedepistat si sa nu...
citeste mai mult>>
 
HOME
SYLE


Ce este adenomul de prostata? Prostata este un organ specific sexului masculin care se gaseste la rascurcea dintre calea genitala si calea urinara...
citeste mai mult>>
 
ELLE
SYLE


Ce este fibromul uterin? Leiomiomul uterin (fibromul uterin) este o tumora non-canceroasa ce se dezvolta din stratul muscular al peretelui uterului. Localizarea, numarul si marimea fibroamelor variaza...
citeste mai mult>>
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional