Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Fibromul uterin: Dr. Mihai Jr. Creteanu ne spune ce reprezinta aceasta tumoare
(sursa: www.perfecte.md)

Ce este fibromul uterin
Pana la varsta de 35 de ani, 40% din femei dezvolta fibrom uterin (numit si miom), procentul crescand pana la 70% in randul femeilor aflate in jurul varstei de 50 de ani, conform studiilor.

Fibromul uterin este cea mai frecventa tumoare benigna (non-canceroasa) a organelor sexuale feminine, care apare in general la femeile aflate la varsta fertila. Acesta reprezinta o formatiune alcatuita din tesut conjunctiv si fibre musculare netede, care se dezvolta treptat la nivelul peretelui uterin sau in interiorul uterului.

Dimensiunile mioamelor pornesc de la cativa centimetri si pot creste in dimensiuni si numar, ajungand chiar sa aiba cateva kilograme, atunci cand nu sunt depistate si tratate la timp.

Pentru diagnosticarea fibromului este suficienta o simpla ecografie, insa, din nefericire, femeile se adreseaza prea tarziu la medic. Astfel fibromul uterin devine motivul principal al histerectomiei (extirparea chirurgicala a uterului), o operatie invalidizanta din punct de vedere fizic si psihologic. Pentru a fi linistita, cel mai indicat este sa faceti o consultatie.

Tel Medpark: (+37322) 40 00 40

*acest articol este un produs comercial
 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional