Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Factorii care favorizeaza aparitia fibromului uterin: Dr. Mihai Jr. Creteanu ne spune despre riscuri
(sursa: www.perfecte.md)

Aflati ce reprezinta, care sunt simptomele si riscurile, cand trebuie sa mergeti la medic, dar si ce metode de tratament sunt cele mai potrivite pentru a va pastra sanatatea si feminitatea. Continuam rubrica noastra speciala, din care aflati totul despre fibromul (miomul) uterin, tumoarea care afecteaza 1 din 2 femei, inclusiv pe cele tinere. Aflati ce reprezinta, care sunt simptomele si riscurile, cand trebuie sa mergeti la medic, dar si ce metode de tratament sunt cele mai potrivite pentru a va pastra sanatatea si feminitatea. Raspunsurile le primim de la dr. Mihai Jr. Creteanu de la Medpark, medic radiolog specializat in tehnici de radiologie interventionala, cu o vasta experienta in domeniu. Chiar daca nicio femeie nu este ferita de riscul aparitiei unui fibrom uterin, exista unii factori, care, mai ales cumulati, predispun spre aparitia acestei tumori. Acestia sunt:

Dereglarea hormonala - unul dintre cei mai importanti factori favorizanti pentru aparitia fibromului uterin.

Varsta - odata cu avansarea in varsta, riscul aparitiei tumorii creste, in special la 30-40 de ani si pana la menopauza.

Ereditatea - daca femeile din familia dvs. au avut fibroame uterine, riscul sa dezvoltati un fibrom este crescut. Daca este vorba despre mama, riscul este de trei ori mai mare, comparativ cu media populatiei.

Obezitatea - femeile supraponderale sunt mai predispuse spre dezvltarea unui fibrom, iar in cazul femeilor obeze riscul se dubleaza.

Rasa - din toate grupurile rasiale, femeile de culoare sunt cele mai susceptibile de a dezvolta fibroame uterine. In cazul lor mai exista riscul ca fibroamele sa apara la varste mai tinere si sa aiba dimensiuni mai mari.

Obiceiurile alimentare - consumul de carne rosie este asociat cu un risc mai mare de fibrom uterin, in timp ce consumul de legume verzi pare sa fie protector contra tumorii.

Alti factori care ar favoriza aparitia unui fibrom uterin sunt: menstruatia inainte de varsta de 10 ani, consumul de alcool (in special bere), infectiile uterine si hipertensiunea arteriala. Sarcina si nasterea copilului par sa aiba un efect de protectie si pot scadea riscul de a dezvolta fibroame uterine. Daca intruniti unul sau mai multi factori de risc, este obligatoriu sa mergeti la ginecolog o data la 6 luni sau cel putin o data pe an. Doar astfel fibromul va putea fi depistat in faza incipienta si tratat prin metode moderne, minim invazive.
 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional