Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Embolizarea fibromului uterin - o solutie eleganta: Dr. Mihai Jr. Creteanu ne spune despre tratament
(sursa: www.perfecte.md)

Continuam rubrica noastra speciala, din care aflati totul despre fibromul (miomul) uterin, tumoarea care afecteaza 1 din 2 femei, inclusiv pe cele tinere. Aflati ce reprezinta, care sunt simptomele si riscurile, cand trebuie sa mergeti la medic, dar si ce metode de tratament sunt cele mai potrivite pentru a va pastra sanatatea si feminitatea.

Pana nu demult, singurele metode de tratare a unui fibrom uterin erau cea medicamentoasa si cea chirurgicala, ambele prezentand numeroase dezavantaje. In cazul tratamentului cu preparate hormonale simptomele nu dispar in totalitate, iar efectele adverse sunt importante. Tratamentul chirurgical, cel mai des - histerectomia, adica indepartarea uterului in totalitate, este o procedura mai eficienta, dar invalidizanta fizic si psihologic pentru femeia care o suporta. In plus, in urma interventiei, sansele de a avea copii sunt reduse la zero.

In ultimii ani si-a demonstrat eficienta o metoda ultramoderna, minim invaziva, nechirurgicala de tratare a fibroamelor - embolizarea uterina. Aceasta consta in astuparea (blocarea) vaselor de sange care alimenteaza fibromul. Astfel tumoarea, fiind devascularizata, se resoarbe, iar simptomele dispar.

Procedura se realizeaza cu acces endovascular (prin artera), nu necesita incizii, nici anestezie generala (doar locala, in plica cotului, prin care este introdus cateterul), de aceea recuperarea este rapida si fara cicatrici. Pacienta ramane sub supraveghere o zi, dupa care isi poate relua programul obisnuit.

In rezultatul interventiei, sangerarile pe care le acuza pacientele inceteaza imediat, iar in timp dispar si celelalte simptome. Uterul ramane intact, iar femeia isi pastreaza sau isi recupereaza capacitatea de a avea copii. Spitalul International Medpark este singura institutie medicala privata din Republica Moldova in cadrul careia se aplica aceasta metoda inovativa si eleganta de terapie - embolizarea fibromului uterin. Iar in perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2014 la Medpark beneficiati de o consultatie gratuita pentru evaluarea posibilitatii de a efectua procedura de embolizare a fibromului uterin.

 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional