Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Interviu
(Autor: dr. Mihai Jr. Creteanu, medic specialist radiologie interventionala (articol publicat in revista Branche)

Domnule Doctor, unul dintre cele mai importante evenimente medicale din zona a fost workshop-ul pe tema piciorului diabetic si al tratamentului minim invaziv al acestuia. Ce ne puteti spune despre aceasta manifestare de la Suceava?

A fost a treia editie a evenimentului organizat de Asociatia de Podiatrie si Societatea de Neuropatie Diabetica, in colaborare cu Centrul Antidiabetic Judetean Suceava, initiativa apartinand in urma cu doi ani domnului conferentiar Veresiu. Cu aceasta ocazie, echipe din diferite centre din tara au fost invitate la Suceava pentru a dezbate si a vedea cum se trateaza piciorul persoanei cu diabet in Centrul Judetean Suceava in echipa multidisciplinara. La aceasta editie s-au prezentat in jur de 100 de participanti: medici de familie, chirurgi, chirurgi vasculari, ortopezi, kinetoterapeuti, asistenti de educatie, podiatri, radiologi – absolut toate specialitatile implicate in ingrijirea piciorului diabetic.

De ce sunt importante aceste intalniri pentru medici si pacienti?

Pentru ca toata lumea este obisnuita cu evenimentele profesionale dedicate propriei specialitati, insa in momentul de fata un singur specialist nu poate trata un astfel de pacient, care are multiple afectiuni. Problematica vasculara a piciorului persoanei cu diabet nu include doar diabetologul, ci si neurologul, asistentul de educatie, podiatrul, ortopedul, chirurgul plastician, chirurgul vascular, radiologul internventionist, infectionistul daca este cazul - asa ca importanta acestor workshopuri consta in faptul ca reunesc profesionisti din aceste domenii pentru a consolida abordarea multidisciplinara.

La acest eveniment a participat si un invitat din Belgia, domnul doctor Peter Goverde...

Doctorul Peter Goverde este un lider de opinie la nivel mondial in privinta tratamentului endovascular al bolii vasculare periferice, mai ales la persoana cu diabet, avand 20 de ani de experienta in managementul acestor probleme. Este o bucurie ca la fiecare workshop sa avem invitati lideri din acest domeniu, dupa ce anul trecut l-am adus pe doctorul Marco Manzi, radiolog interventionist din Italia. Astfel, obtinem o deschidere mai larga spre abordarea problemelor legate de piciorul persoanei cu diabet.

Care sunt rezultatele colaborarii dintre Departamentul de Radiologie Interventionala si Clinica de Diabet din cadrul Spitalului Judetean?

Este o colaborare care a generat abordarea noastra multidisciplinara si chiar si acest workshop. Nevoia venea din numeroasele cazuri dramatice existente, care din pacate pana in 2012-2013 ajungeau direct la amputatie; din 2015-2016 am reusit prin aceasta colaborare sa reducem la jumatate numarul de amputatii la nivelul Spitalului Judetean Suceava. Consider ca echipa multidisciplinara este cheia ingrijirii corecte si eficiente a piciorului persoanei cu diabet.

 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional