Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Histerectomia nu mai este necesara!
Dr. Mihai Jr. Creteanu ne vorbeste despre alternative

(sursa: www.perfecte.md)

Continuam rubrica noastra speciala, din care aflati totul despre fibromul (miomul) uterin, tumoarea care afecteaza 1 din 2 femei, inclusiv pe cele tinere. Aflati ce reprezinta, care sunt simptomele si riscurile, cand trebuie sa mergeti la medic, dar si ce metode de tratament sunt cele mai potrivite pentru a va pastra sanatatea si feminitatea.

Deoarece, conform studiilor, multe dintre femei nu merg regulat la ginecolog, deseori fibroamele sunt depistate prea tarziu. Din aceasta cauza, dar si in lipsa alternativelor, tratamentul conventional pentru fibromul uterin simptomatic era unul radical si invaziv - histerectomia, adica indepartarea uterului in totalitate.

Desi simptomele fibromului dispareau, in urma operatiei pacientele, chiar si la varste tinere, riscau sa se instaleze menopauza, iar consecintele de natura fiziologica si psihologica erau extrem de dure. In rezultat era afectata sanatatea pacientei, viata ei sexuala si capacitatea de reproducere. Procedura de embolizare a fibromului uterin a schimbat radical aceasta situatie. Interventia minim invaziva lasa uterul intact, actionand nechirurgical asupra fibromului sau fibroamelor existente.

Interventia presupune anestezie locala si acces endovascular, iar dupa o zi de supraveghere, pacienta poate reveni la modul sau obisnuit de viata.

Embolizarea fibromului uterin prezinta numeroase avantaje:
- se realizeaza fara anestezie generala, doar locala (in plica cotului);
- nu e nevoie de incizii, nu raman cicatrici;
- spitalizarea dureaza intre cateva ore si maxim o zi;
- se pastreaza integritatea anatomica si functionala a pacientei;
- eficienta: 9 din 10 paciente se declara pe deplin satisfacute de rezultatele interventiei;
- printr-o singura interventie sunt tratate toate fibroamele existente;
- femeia isi pastreaza sau recupereaza capacitatea de a ramane insarcinata si de a duce sarcina la bun sfarsit.

Spitalul International Medpark este singura institutie medicala privata din Republica Moldova in cadrul careia se aplica aceasta metoda inovativa si eleganta de terapie - embolizarea fibromului uterin. Iar in perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2014 la Medpark beneficiati de o consultatie gratuita pentru evaluarea posibilitatii de a efectua procedura de embolizare a fibromului uterin.
 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional