Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Proceduri minim invazive asupra piciorului pacientului cu diabet zaharat
(sursa: www.sanatateatv.ro.ro)

Spitalului de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava a fost gazda unui workshop interactiv cu tema procedurilor minim invazive realizate asupra piciorului diabetic. Aproximativ 50 de medici au putut participa live la interventiile realizate în compartimentul angiograf al spitalului, interventiile minim invazive fiind înregistrate si transmise în timp real în sala workshop-ului.

Evenimentul organizat în parteneriat cu Centrul Antidiabetic din Suceava si Asociatia de Podiatrie si-a propus sa demonstreze importanta existentei echipei multidisciplinare în îngrijirea pacientilor cu picior diabetic si a progresului realizat în ceea ce priveste interventiile minim invazive în acest domeniu medical. La workshop au participat medici din echipe multidisciplinare, formate din chirurgi, radiologi interventionisti, diabetologi, medici de familie, specialisti din tara, dar si din Italia.

„Aceste evenimente sunt foarte utile pentru comunitatea medicala si, în final, pentru pacienti. Trebuie sa ne amintim de fiecare data ca primul nostru target si cel mai important scop este beneficiul pacientului. Doar prin aceste genuri de evenimente putem realiza un schimb cultural de experienta în medicina, în abordarea unei patologii. (...) Abordarea este esential sa fie multidisciplinara. În jurul pacientului trebuie sa existe o echipa, iar în componenta acestei echipe trebuie sa existe specialisti diferiti: chirurgi vasculari, medici interventionisti, cardiologi, ortopezi, chirurgi plasticieni, diabetologi. Trebuie sa ne gandim la un pacient care are multe comorbiditati, insuficienta metabolica sau dereglari. Nu trebuie sa ne gandim doar la picior, ci la persoana în ansamblu care sufera de o boala sistemica”, a declarat dr. Marco Manzi, seful Unitatii de Radiologie Interventionala, în cadrul Clinicii pentru Picior si Glezna, Policlinica Abano Terme, din Italia.

,,Vorbim despre complicatiile vasculare ale piciorului persoanei cu diabet, care reprezinta acele ateroscleroze. (...) Totul este sub anestezie locala, pacientii experimenteaza la minim durere, iar beneficiile sunt maxime pentru ca astfel de interventii se realizeaza aici, la Suceava. Sunt interventii costisitoare, dar suportate de Spitalul Judetean, Centrul Antidiabetic, de Casa de Asigurari. În 2016 putem face tratament minim invaziv la Suceava, ca oriunde în lume”, a declarat dr. Mihai Creteanu Jr., medic specialist Radiologie si Imagistica Medicala, cu supraspecializare în Neuroradiologie Interventionala, în cadrul Spitalului de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava.

Interventiile endovasculare pot dura, în functie de complexitate, între o ora si trei ore. Prin aceste interventii minim invazive se evita sau se limiteaza amputatiile piciorului diabetic. Recuperarea este rapida, iar beneficiile aduse pacientului sunt numeroase.

 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional