Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Tratamentul endovascular al piciorului diabetic, o solutie terapeutica ce reduce riscul de amputatii
(sursa: www.sanatateatv.ro.ro)

Procedurile de radiologie interventionala sunt din ce în ce mai utilizate în România, reprezentând indicatii terapeutice principale în numeroase afectiuni, inclusiv în cazul pacientilor cu picior diabetic, complicatia frecventa a diabetului zaharat. Complicatii precum bolile arteriale periferice, în care sunt afectate arterele membrelor inferioare, presupun un risc crescut de amputare, preventia fiind extrem de importanta în acest caz.

Interventiile endovasculare pot limita sau reduce riscul de amputatie, aducând numeroase beneficii pacientului: durata relativ scurta a interventiei, anestezie locala, recuperarea rapida. În cadrul Spitalului de Urgenta „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a avut loc un workshop interactiv pentru specialisti, unde participantii au putut asista live la realizarea acestor interventii si beneficia de prezenta si expertiza unor specialisti din strainatate.

„Cele trei cazuri au fost rezolvate endovascular în cazul unor pacienti diabetici. Acestia au plecat din sala de angiografie cu rezultate maxime. (...) Propriu-zis au fost niste angioplastii, doar cu balon, balon care dilata acea stenoza, ocluzie a vasului si s-a refacut calibrul vasului pentru a avea muschii si tesuturile hranite corespunzator. (...) Vorbim despre complicatiile vasculare ale piciorului persoanei cu diabet, acele ateroscleroze”, a declarat dr. Mihai Creteanu Jr., Medic Specialist Radiologie si Imagistica Medicala, cu supraspecializare în Neuroradiologie Interventionala,în cadrul Spitalului de Urgenta ,,Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Netratate, leziunile de la nivelul arterelor membrelor inferioare avanseaza si în timp pot aparea modificari ireversibile ale tesuturilor care primesc sânge prin vasul afectat. Tratamentul interventional de tip angioplastie va mentine vasul deschis, în mod minim invaziv.

 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional