Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Peste o suta de oameni salvati de la amputarea piciorului din cauza diabetului, la Spitalul de Urgenta Suceava
(sursa: www.monitorulsv.ro)

Dezvoltarea Centrului Antidiabetic din cadrul Spitalului de Urgenta ”Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava si colaborarea cu Centrul de Radiologie Interventionala, cu aplicarea de tratamente minim invazive, au facut ca peste 100 de pacienti sa fie salvati de la amputarea piciorului cu complicatii din cauza diabetului. Dr. Mihai Creteanu jr., radiolog interventionist, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinte de presa, ca daca în anul 2015 numarul pacientilor tratati prin aceasta metoda de tratament a fost de numai 30, în acest an au fost fonduri suficiente pentru a interveni în cazul a mai mult de 100 de pacienti.

”În 2015 am reusit sa reducem cu 50% numarul de amputatii de la Spitalul de Urgenta Suceava. Anul acesta am tratat toate urgentele majore, am tratat tot ce a fost pentru a evita amputatia majora, de la coapsa”, a afirmat dr. Creteanu jr. Costul unui astfel de tratament este de 1.500-2.000 de euro pentru un picior. Pentru pacientii tratati în acest an, finantarea a fost asigurata astfel: 18.000 de lei de la Casa Asigurarilor de Sanatate, consumati în doua luni; 54.000 de lei din bugetul Spitalului de Urgenta si peste 150.000 de lei sponsorizare de la companiile Sanofi si Novo Nordisk. Pacientul nu plateste interventia, dar cazurile s-au rezolvat în limita fondurilor disponibile, respectiv urgentele, nu si pacientii cronici.

Workshop pe tema piciorului diabetic, astazi si maine, la Spitalul de Urgenta Dr. Creteanu a precizat ca pentru limitarea amputatiei pacientul trebuie sa ajunga la timp pentru interventie, si de aceea este extrem de important ca medicii de familie si medici din alte specialitati decat diabet sa stie ca exista aceasta modalitate de terapie. Informarea acestora este unul dintre scopurile unui workshop care se desfasoara astazi si maine, la Spitalul de Urgenta, organizat de Centrul Antidiabetic Judetean si Asociatia de Podiatrie. Invitati sunt dr. Marco Manzi, de la o clinica din Italia specializata în tratamentul piciorului diabetic, echipe multidisciplinare de la clinici din Timisoara, Pitesti si Bucuresti, medici de familie din judetul Suceava, diabetologi din Neamt, Bacau si Vaslui si medici din spitalul gazda. Pe langa prezentarile de caz, invitatii din afara Sucevei vor avea ocazia sa vada conditiile de munca oferite de Spitalul de Urgenta, intentia conducerii institutiei fiind de a atrage aici cel putin înca un medic radiolog interventionist, dintre cei 20-25 care sunt în Romania. Mentionam ca, potrivit specialistilor, arteriopatia diabetica sau boala arteriala periferica la diabetic apare în intervalul de varsta 30-59 de ani într-un procent de 4,3% la diabetici. Persoanele cu arteriopatie diabetica au un risc de 10-15 ori mai mare de a dezvolta în 10 ani o boala coronariana severa fata de cele care nu prezinta aceasta complicatie. De aceea, existenta unei echipe multidisciplinare, din care sa faca parte si radiologul interventionist, este mai mult decat necesara. La Spitalul de Urgenta Suceava exista o echipa multidisciplinara de îngrijire a piciorului persoanei cu diabet, dar sunt un singur chirurg vascular si un singur radiolog interventionist.

 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional