Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Premiera in neuroradiologia interventionala la SJU Suceava si in zona Moldovei

Recent s-a inregistrat inca o premiera in neuroradiologia minim invaziva interventionala din cadrul Spitalului Judetean Suceava. Pacient D.G. in varsta de 69 de ani a fost adus de ambulanta la UPU Suceava suferind un atac vascular cerebral acut ischemic cu o simptomatologie neurologica severa, hemiplegie pe partea stanga.

Echipa multidisciplinara neurolog dr. Mihaela Ciobanu - neuroradiolog interventionist dr. Mihai jr. Creteanu au decis aplicarea celor mai moderne tehnici de tratament, atat medicamentos cat si interventional. Pacientul a fost supus in timpul cel mai scurt investigatiilor clinice si paraclinice (analize de sange, computer tomograf) pentru a putea fi luata decizia cea mai buna. Examinarea angioCT a pus in evidenta ocluzia unor vase foarte fine de 2-3mm.

Tratamentul medicamentos trombolitic, efectuat de medicul neurolog Mihaela Ciobanu, a fost continuat cu procedura de ieinterventionala de trombaspiratie. Aceasta a fost efectuata in sala de angiografie. Procedura de trombaspiratie consta in tehnici de navigare prin interiorul arterelor creierului cu ajutorul cateterelor si microcateterelor urmata de aspirarea trombului intracranian cu ajutorul unei pompe speciale, adica reperfuzarea arterei infundate, castigandu-se astfel tesut cerebral in locul ischemiei acute.

Procedura a durat 1 ora si jumatate, fiind nevoie de ajutorul unei echipe multidisciplinare de la terapie intensiva, dr. Streanga si dr. Stefan si medical cardiolog Ramona Rusu. Aceasta procedura a fost salvatoare de viata. Pacientul a fost externat la 14 zile , fara deficit major si cu sanse foarte mari pentru o viata din nou normala.

Procedura interventionala s-a putut realiza doar datorita infrastructurii performante din cadrul Spitalului Judetean Sfantul Ioan cel Nou din Suceava. Intregul cost al interventiei,deloc de neglijat aproximativ 5000 de Euro a fost suportat integral de catre Spitalul Judetean Sfantul Ioan cel Nou Suceava. Aceasta a fost prima procedura de acest fel realizata intr-o institutie medicala din Moldova. In acest moment acest gen de interventii se realizeaza doar in centre universitrare ca Bucuresti, Targu Mures si Timisoara. Spitalul Judetean de Urgenta Suceava este singurul centru judetean unde tratamentul accidentului vascular ischemic este la standard internationale.

Procedura de trombaspiratie se preteaza pacientilor cu atacuri vasculare cerebrale ischemice acute nu mai tarziu de 6 ore de la debutul simptomatologiei. Este extrem de important ca populatia sa fie informata si sa recunoasca rapid semnele unui accident vascular ischemic. Prezentarea in timp optim la spital poate salva pacientul si reduce urmarile negative ale accidentului vascular ischemic.

Avantajele majore ale trombaspiratiei,sunt in primul rand faptul ca acel cheag de sange este extras in totalitatea cu ajutorul sistemului de aspiratiei, iar in al doilea rand faptul ca timpul de la debutul AVC isvhemic acut este mai mare da posibilitatea de a realiza cat mai multi pacienti cu aceasta suferinta. “Cel mai important este ca s-a salvat o viata. Recuperarea si sansa pacientului este uriasa” au agreat doamna doctor Daniela Beatrice Neagu - medic sef sectia neurologie si domnul doctor Mihai Creteanu Jr- medic specialist radiologie supraspecializat in neuroradiologie interventionala.
 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional