Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Fibromul uterin poate fi tratat intr-o singura zi!
De la dr. Mihai Jr. Creteanu aflam despre procedura

(sursa: www.perfecte.md)

Continuam rubrica noastra speciala, din care aflati totul despre fibromul (miomul) uterin, tumoarea care afecteaza 1 din 2 femei, inclusiv pe cele tinere. Aflati ce reprezinta, care sunt simptomele si riscurile, cand trebuie sa mergeti la medic, dar si ce metode de tratament sunt cele mai potrivite pentru a va pastra sanatatea si feminitatea.

In prezent femeile care sufera de fibrom uterin nu mai trebuie sa suporte interventii chirurgicale complicate, cu perioade lungi de convalescenta si cu consecinte grave asupra sanatatii.

Noua metoda de embolizare a fibromului uterin rezolva problema intr-o singura zi! Procedura nechirurgicala, minim invaziva, se realizeaza prin artera, printr-un cateter fixat in plica cotului. Aceasta nu necesita incizii, nu lasa cicatrici si nu presupune anestezie generala sau transfuzii de sange.

In timpul procedurii realizate de medicul radiolog, in fiecare dintre cele 2 artere uterine se plaseaza catetere (tuburi subtiri), iar apoi se injecteaza mici particule, pentru a bloca vasele sangvine care alimenteaza fibromul. In rezultat, tesutul fibromului se devitalizeaza, tumoarea se micsoreaza si, in scurt timp, simptomele fibromului uterin dispar. Interventia dureaza intre o jumatate de ora si o ora, timp in care sunt tratate toate fibroamele existente. Dupa procedura de embolizare a fibromului uterin, pacienta poate ramane sub supraveghere timp de o zi, dupa care isi poate relua programul obisnuit.

Comparativ cu metodele chirurgicale de terapie a fibroamelor uterine, in special histerectomia, embolizarea fibromului uterin este o metoda rapida, fara efecte negative asupra sanatatii pacientei si cu o rata inalta de succes - circa 95% dintre femeile care au beneficiat de aceasta procedura se declara pe deplin satisfacute de rezultate.

Spitalul International Medpark este singura institutie medicala privata din Republica Moldova in cadrul careia se aplica aceasta metoda inovativa si eleganta de terapie - embolizarea fibromului uterin. Iar in perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2014 la Medpark beneficiati de o consultatie gratuita pentru evaluarea posibilitatii de a efectua procedura de embolizare a fibromului uterin.

 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional