Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Operatie pe creier prin metoda de ultima ora, efectuata in Spitalul de Urgenta Suceava

Dotarea la cel mai inalt nivel si constituirea de echipe medicale profesioniste multidisciplinare au facut posibil ca Spitalul de Urgenta ”Sfantul Ioan cel Nou” de la Suceava sa ofere servicii medicale si tratamente prin proceduri de ultima ora la nivel mondial. În premiera in toata zona Moldovei, saptamana trecuta o pacienta in varsta de 45 de ani, cu un anevrism cerebral gigant, a fost tratata cu succes prin proceduri de neuroradiologie interventionala, efectuate de dr. Mihai Creteanu Jr. Metoda aplicata este de embolizare, cea mai noua la nivel mondial. Din echipa au facut parte medici neurologi, cardiologi, de terapie intensiva, neurochirurgi si radiologi. În cadrul unei conferinte de presa organizate ieri la spital, la care au fost invitati si medici de diferite specializari din institutia spitaliceasca, dr. Creteanu Jr. a prezentat cazul si metoda prin care a fost tratat, subliniind avantajele acesteia. Printre acestea, rata ridicata de succes, durata scurta de interventie - o ora si jumatate, cu tot cu procedurile de pregatire, si faptul ca pacienta a putut pleca acasa restabilita, dupa trei zile de la interventie.

Surprinzator este ca, desi spitalul din Suceava dispune de toate conditiile pentru realizarea unor astfel de interventii, o parte dintre medicii din zona recomanda pacientilor, fie din necunoastere, fie din motive personale, sa mearga la clinicile universitare din tara. Directorul medical al Spitalului de Urgenta, dr. Tiberius Bradatan, a anuntat deja ieri o prima masura pentru remedierea, cel putin, a lipsei de informare. Dr. Bradatan a declarat ca de acum inainte, in ultima saptamana a fiecarei luni, in cadrul consiliului medical largit, vor fi prezentate cele mai interesante cazuri ale medicilor din spital. ”Nu vom discuta doar cazurile de reusita, ci si esecurile. Nu exista boli, ci bolnavi, iar uneori si medicina este neputincioasa. Si din esecuri avem de invatat, nu doar din reusite”, a spus dr. Bradatan.

Acesta a aratat ca atitudinea pe care intentioneaza spitalul sa o promoveze este aceea de echipa multidisciplinara, in care medicii de diferite specializari coopereaza in interesul pacientului, in luarea celei mai bune decizii pentru acesta. ”Vrem sa reconstituim echipa multidisciplinara, sa lasam deoparte egoismul, individualismul fiecarui profesionist in parte pentru a gandi integrat pacientul”, a mai spus dr. Bradatan.

Spitalul de Urgenta din Suceava dispune de specialistii si dotarea necesare pentru interventii de inalta performanta
Din aceasta toamna Spitalul de Urgenta din Suceava a fost inclus, alaturi de clinicile universitare din tara, in onoranta lista scurta a spitalelor din programul national ”Actiunea prioritara pentru tratamentul pacientilor cu accident vascular cerebral (AVC)”. Sustinerea financiara a metodelor ultraperformante de tratament este realizata de spital, Consiliul Judetean, Casa Asigurarilor de Sanatate si Ministerul Sanatatii. La unele proceduri este necesara si contributia pacientilor. Ca exemplu, anul acesta CAS a alocat pana acum 19.000 de lei acestui segment, iar materialele utilizate la interventia de saptamana trecuta (stent de ultima generatie) au costat peste 15.000 de lei.

Mai mentionam ca si accidentul vascular cerebral poate fi prevenit sau tratat la Suceava prin neuroradiologie interventionala. La indicatia medicului neurolog sau a ecografistului Doppler, pacientului i se evalueaza arterele carotide si i se face o angiografie de carotide, care permite medicului sa aprecieze riscul de accident vascular cerebral sau sa-l trateze, in cazul in care s-a produs.

De asemenea, tot prin proceduri minim invazive pot fi diagnosticate si tratate eficient urgentele cardiovasculare, afectiuni ginecologice sau neurologice. Asta inseamna ca tot ceea ce se facea in centrele universitare se face acum si in Suceava, cu succes. Echipa de medici are experienta si studii temeinice, aparatura de inalta performanta exista, astfel ca pacientii au acces acasa la cele mai noi metode de diagnostic si tratament.
 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional