Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Time is Brain - Trombectomia Mecanica in Suceava
Interventie minim invaziva in tratarea atacului vascular cerebral acut ischemic

29 octombrie este declarata la nivel mondial World Stroke Day.
(http://www.strokeassociation.org/STROKEORG/General/World-Stroke-Day-2012_UCM_444999_SubHomePage.jsp)

Cu aceasta ocazie dorim sa ne aliniem la campania internationala de informare si constientizare a acestei probleme deosebit de grave.

Recent s-a inregistrat inca o premiera in medicina interventionala, minim invaziva, suceveana si anume un pacient B.V. in varsta de 58 de ani ajuns la UPU Suceava suferind un atac vascular cerebral acut ischemic cu o simptomatologie neurologica severa, cu hemiplegie pe partea stanga. A fost dus rapid la computer tomograf, i s-a pus diagnosticul de ocluzie a unor vase foarte fine. Medicul sucevean supraspecializat in neuroradiologie interventionala in Franta, Mihai Creteanu Jr. impreuna cu medicul sef al sectiei de neurologie doamna dr Daniela Beatrice Neagu au decis ca cea mai adecvata solutie in tratarea acestui AVC acut ischemic este fara doar si poate medicina interventionala si anume tratamentul minim invaziv, de navigare prin interiorul arterelor creierului cu ajutorul cateterelor.

Procedura a fost realizata printr-o metoda endovasculara foarte eleganta, numita trombectomie mecanica ceea ce inseamna extragerea trombului intracranian cu ajutorul unui stent nedetasabil, adica reperfuzarea arterei infundate, castigandu-se astfel tesut cerebral in locul ischemiei acute. Procedura a durat 2 ore, fiind nevoie de ajutorul echipei de la terapie intensiva, echipa condusa de seful de sectie ATI, dl dr Dorin Stelian Stanescu. Aceasta procedura a fost salvatoare de viata. Aceasta procedura interventionala s-a putut realiza cu succes minim invaziv, datorita infrastructurii performante din cadrul Spitalului Judetean Sfantul Ioan cel Nou din Suceava. Intregul cost al interventiei, cost deloc de neglijat aproximativ 4000 de Euro, fost suportat integral de catre Spitalul Judetean Sfantul Ioan cel Nou Suceava. Procedura de trombectomie mecanica se preteaza pacientilor cu atacuri vasculare cerebrale ischemice acute nu mai tarziu de 4 ore de la debutul simptomatologiei. Este extrem de important ca populatia sa fie informata si sa recunoasca rapid semnele unui accident vascular ischemic. Prezentarea in timp optim la spital poate salva pacientul si reduce urmarile negative ale accidentului vascular ischemic. Avantajele majore ale trombectomiei mecanice, sunt in primul rand faptul ca acel cheag de sange este extras cu ajutorul unui stent, iar in al doilea rand faptul ca timpul de la debutul AVC isvhemic acut este mai mare da posibilitatea de a realiza cat mai multi pacienti cu aceasta suferinta. Contraindicatiile sunt relativ putine,cel mai important factor fiind in mod deosebit autonomia vaselor pacientilor.

“Cel mai important este ca s-a salvat o viata. Recuperarea si sansa pacientului este uriasa” au agreat doamna doctor Daniela Beatrice Neagu - medic sef sectia neurologie si domnul doctor Mihai Jr. Creteanu - medic specialist radiologie supraspecializat in neuroradiologie interventionala.
 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional