Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Prima embolizare a unei malformatii arterio-venoase operata la Spitalul Judetean
(sursa: www.libertatea.ro)

La interventie a participat si dr. Gyula Gal din Danemarca
La Suceava, în cadrul Centrului de Excelenta în Cardiologie si Radiologie Interventionala -ARES din Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, a avut loc la sfârsitul saptamânii trecute, prima embolizare a unei malformatii arterio-venoase. Pacientul, un tânar de 32 de ani, a fost diagnosticat cu aceasta afectiune în urma unei angiografii cerebrale efectuata în cadrul aceluiasi centru, diagnostic care a avut ca indicatie terapeutica embolizarea. Acesta s-a prezentat la medicul radiolog interventionist, întrucât în ultimii 10 ani avea dureri foarte puternice de cap care nu raspundeau la medicatie si pentru care nu exista un diagnostic. Malformatia arterio-venoasa este o conexiune anormala si fragila (ca un nod, ghem) între artere si vene (lipsesc capilarele - vase mici si subtiri care fac legatura în mod normal, între sistemul venos si cel arterial), care se asociaza cu un risc crescut de hemoragie. Reprezinta 6% din leziunile cerebrale, iar în 2% din cazuri sunt leziuni multiple. Este prima cauza a accidentelor vasculare cerebrale hemoragice.


Echipa medicala formata din trei medici

Si în cazul acestui tânar, pe lânga simptomatologia pe care o prezenta,riscul unei hemoragii cerebrale fatale, era iminent. În aceste conditii, s-a decis embolizarea acestei malformatii, în fapt blocarea comunicarii anormale între artere si vene, cu ajutorul unor dispozitive medicale (spirale) de platina. Echipa medicala a fost compusa din dr. Mihai jr. Creteanu, radiolog interventionist împreuna cu dr. Gyula Gal din Danemarca si dr. Dorin Stanescu, seful sectiei de Anestezie Terapie Intensiva. Pacientul s-a externat dupa 3 zile, fara complicatii perioperatorii urmând sa-si reia viata în mod normal. O mare parte din costurile inteventeie sunt suportate de Spitalul Judetean

„Costurile unor astfel de proceduri sunt foarte ridicate, astfel încât accesul la acest tratament pacientilor cu malformatii arterio-venoase este limitat”, a informat Petronela Galateanu, director de comunicare în cadrul centrului sucevean. În contextul dezvoltarii programului de neuroradiologie interventionala, desfasurat cu sustinerea Spitalului Judetean, dar si cu ajutorul programului national de tehnici de înalta performanta din care Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava face parte, începând de la sfârsitul acestui an, accesul pacientului este facilitat. Practic, o mare parte din costurile aferente sunt suportate de Spitalul Judetean Suceava, prin eforturile sustinute ale managerului Vasile Rîmbu, care a înteles viziunea medicinii interventionale.
 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional