Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Anevrisme cerebrale operate la Suceava, ca în Occident
(sursa: www.libertatea.ro)

În România au fost înregistrate sapte astfel de interventii dintre care doua în Suceava, celelalte fiind efectuate la Târgu Mures si Bucuresti. Tratamentul consta în deblocarea vasului de sânge cu mici spirale de platina si este o metoda noua folosita în spitalele mari din lume. Prin aceasta procedura au trecute doua paciente Dana (52 de ani) si Iulia (55 de ani), ambele din judetul Suceava, care sufereu de malformatii la creier descoperite în urma ceva vreme. Anevrismul avea dimesniuni de 3,5 cm si, respectiv, 1,5 cm si ar fi fost fatal pentru paciente daca nu erau operate. Fiecare operatie a durat circa doua ore si ambele paciente se simt acum excelent. ”Am reusit sa facem intervetia cu succes si nu am fi putut asta fara o echipa de medici profesionisti", a spus dr. Mihai Creteanu jr, medic radiologie interventionala. Marele avantaj al acestei operatii este ca nu se intervine direct pe creier, prin deschiderea cutiei craniene, si astfel se evita riscul unor complicatii cerebrale cu sechele pe viata. În plus, la interventia clasica, recuperarea era de durata, însa în aceste cazuri cele doua femei vor fi externate în doua zile. Medicii au introdus un cateter pe artera femurala cu care au ajuns în locul unde s-a produs anevrismul si au blocat intrarea sângelui în acesta. Cele doua interventii au fost suportate o parte de paciente si o parte de Spitalul Judetean prin Consiliul Judetean Suceava. În mod normal, o singura operatie costa 10.000 -15.000 de euro.
 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional