Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | TESTIMONIALE | CONTACT
Vascular interventional Neuro interventional Homme style Elle style Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa > televiziune > radio > congrese
 
 
Viata unui tânar a fost salvata prin embolizarea unei malformatii cerebrale
(sursa: www.crainou.ro)Prima embolizare a unei malformatii arterio-venoase la un tânar de 32 de ani a fost realizata, saptamâna trecuta, la Centrul de Excelenta în Cardiologie si Radiologie Interventionala „ARES” din Spitalul Judetean de Urgenta Suceava. Echipa medicala a fost formata din dr. Mihai Creteanu jr., radiolog interventionist, dr. Gyula Gal, din Danemarca, si dr. Dorin Stanescu, seful sectiei de Anestezie Terapie Intensiva. Dr. Creteanu jr. a precizat ca pacientul a fost diagnosticat cu aceasta afectiune în urma unei angiografii cerebrale efectuate la centrul mentionat, indicatia terapeutica fiind embolizarea.

Tânarul s-a prezentat la medicul radiolog interventionist deoarece în ultimii 10 ani suferea de dureri foarte puternice de cap, iar medicatia nu avea niciun efect. Potrivit specialistilor de la Centru, malformatia arterio-venoasa este „o conexiune anormala si fragila”, asemanatoare unui nod sau ghem, între artere si vene lipsind vasele capilare care fac legatura în mod normal între sistemul venos si cel arterial. În aceasta situatie, exista un risc crescut de hemoragie, aceasta leziune cerebrala fiind „prima cauza a accidentelor vasculare cerebrale hemoragice”. Si în cazul de fata, exista riscul unei hemoragii cerebrale, care i-ar fi fost fatala tânarului respectiv.

Astfel ca s-a decis embolizarea malformatiei respective, care a constat în „blocarea comunicarii anormale între artere si vene, cu ajutorul unor dispozitive medicale numite spirale de platina”. Pacientul s-a externat dupa 3 zile, fara complicatii perioperatorii, urmând sa-si reia viata în mod normal. Spitalul sucevean, singurul spital judetean din tara inclus în Programul national de tehnici de înalta performanta

Potrivit reprezentantilor Centrului de radiologie si cardiologie interventionala, costurile unor astfel de proceduri sunt foarte ridicate, astfel încât accesul la acest tratament al pacientilor cu malformatii arterio-venoase este limitat. „În contextul dezvoltarii programului de neuroradiologie interventionala, desfasurat cu sustinerea Spitalului Judetean, dar si cu ajutorul programului national de tehnici de înalta performanta, din care spitalul judetean face parte de la sfârsitul acestui an, accesul pacientului este facilitat. Practic, o mare parte din costurile aferente sunt suportate de spital, prin eforturile sustinute ale domnului manager Vasile Râmbu, care a înteles viziunea medicinii interventionale. Spitalul Judetean de Urgenta Suceava este, de altfel, singurul spital judetean din tara, inclus în acest program”, a mai declarat Mihai Creteanu jr.
 
 
 
Echipa Creteanu
Echipa noastra
Doctorul Mihai Jr. Creteanu este medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala cu supraspecializare in neuroradiologie interventionala. Sucevean la origine, a urmat studiile... citeste mai mult>>
 
Noutati Creteanu
Noutati Creteanu
> articole de presa
> televiziune
> congrese
contact Creteanu
tel: 0742 633 424
e-mail: contact@creteanu.ro
web: www.creteanu.ro
 
Partener ICD
 
 
 
Creteanu
ACASA | DESPRE NOI | PROCEDURI | NOUTATI | CONTACT   GLOSAR TERMENI
Creteanu Vascular interventional Elle style Homme style Neuro interventional